Kösem | Konular | Kitaplar

Tansu Çiller mi Kösem Sultan mı?

Ya ben bu insanları anlayamıyorum. Bir insan bu kadar omurgasız bu kadar karaktersiz olabilir mi?

Bir taraftan sen kadınların seçme ve seçilme hakkı verdik diye gurur duyarken diğer taraftan osmanlıda kadınların yönetimde söz hakkı vardı diye osmanlıyı her fırsatta kötüleyeceksin. Bu çelişki değil midir? Niyet üzüm yemek değil resmen bağcı döğmektir.

Ya da sen türkiye bir kadın başbakan çıkardı diye göbek atıp oynayacaksın. Ama diğer taraftan kösem sultan çok kötü bir kadındı deyip osmanlıyı lekelemeye çalışacaksın.

El insan diyorum ben.. El insaf..

Biraz vicdan olur. Biraz yürek olur.

Rahşan ecevit yıllarca bülent ecevitin arkasındaki isim diye anılmadı mı? Hatta 80 darbesinde bülent ecevit hapse girince DSP yi rahşan ecevit kurmadı mı? Her an yanında yer almadı mı? Hatta hatta ecevitin perde arkası akıl hocası olduğu dillendirilmedi mi? Ecevitten sonra da DSP yi kollamadı mı?

Tansu Çiller, süleyman demirelden sonra DYP başına geçmedi mi? Bu ülkede başbakanlık yapmadı mı?

Bugün CHP kadın vekil daha çok seçilsin diye çabalamıyor mu? Kadınlara öncelik verilsin demiyor mu?

Dahası hala müslümanlara kadınlar üzerinden vurulmuyor mu?

Eee peki bu iki yüzlülük niye? Bakın işte islamın koruyucu kalesi, islamın sancağı osmanlıda da kadınlar gayet başarılı bir şekilde iktidarda söz sahibi olabiliyormuş?

Şimdi biz Tansu Çiller için entrika ile başbakan oldu mu demeliyiz? Rahşan aşkından dolayı bülent karısını devlet işlerine karıştırdı mı diyelim?


Adamlar kendi burunları önündeki gerçekleri göremiyor ondan sonra çıkmışlar kösem sultana laf atıyorlar.

Peki ya Angale Merkel'e ne demeli?

Şimdi Almanya da hiç mi erkek kalmadı da kadınlar yönetiyor mu diyelim?

Sistem o kadının oraya gelip yönetmesine izin vermiş ve yönetmiş.. İyi ya da kötü. Gururla anlatabileceğimiz bir tarihi sürec yaşamışız. Osmanlıda kadınların söz hakkı yoktu diyen cahillere süper kapak olacak bir isim var iken biz taş atmakla meşgulüz..

Dönemin şartları Kösem Sultan'ın idarede söz sahibi olmasını gerektirmiş. Yani onu iktidara taşımış. Biz ne yapabiliriz? Bir boşluk doğmuş ve bir şekilde o boşluk giderilmiş.

Ama işte osmanlı ve islam düşmanlarının gözü döndüğü için sinekten bile yağ üretecek kadar kendinden geçmiş durumdalar. Her olayı kendi düşmanlıkları için kullanmaya çalışıyorlar. Her fırsatta osmanlıyı kötülemeye çalışıyorlar.

Niyet kesinlikle üzüm yemek değil, bağcı döğmek.

Kösem sultan üzerinden dolayı eleştirenlere kapak gibi soru, ne yani siz kadınların da devlet yönetiminde söz sahibi olmasını istemiyor mudyunuz? Siz kadın düşmanımısınız?

5 Aralık 1934 tarihli çıkan kadınlara seçme seçilme hakkı ile gurur duymuyor muyduk? Atatürk yapınca gurur kaynağımız da osmanlıda daha öncesinde böyle bir şey oldu ise çok mu kötü birşey..

Siz zaten bunu istemiyor muydunuz? Niye bu düşmanlığınız?

* *

Yaptıkları ve icraatları mı?

Allah aşkına ne yaptı ki? Bir gecede 5 nisan 1994 devolasyonu mu yaptı kösem sultan?

Ülkeye ekonomik krizine mi soktu? Yoksa mesut yılmaz ile koalisyon kurmayacağım diye kıyamet mi kopardı? Yok yok erbakan ile koalisyon kurup 28 şubat sürecini mi başlattı kösem sultan?

Ne yaptı Allah aşkına?

Kötü kadın diye gerekçe gösterdiğiniz hangisini bugün o göklere çıkardığın allayıp pulladığınız siyasetçiler yapmadı..

Eli kanlı PKK ile işbirlikçi HDP li Figen Yüksekdağdan da mı daha kötüydü diyorsunuz yani..

El insaf diyorum ben size el insaf